Najlepšie chilli omáčky na grilovanie
Použitie chilli omáčok pri grilovaní
Chilli omáčky môžu byť použité rôznymi spôsobmi pri grilovaní:
- Marinády: Zmiešajte omáčku s olejom a korením a nechajte mäso marinovať niekoľko hodín pred grilovaním.
- Glaze: Naneste omáčku na mäso počas posledných niekoľkých minút grilovania pre lesklú a chutnú glazúru.
- Dipy: Podávajte omáčky ako dip k hotovému mäsu alebo zelenine.
- Priame dochutenie: Použite omáčku priamo na grilované jedlo na zvýšenie pálivosti a chuti.
Vďaka širokému výberu omáčok u nás na saucy.sk si určite vyberiete tú pravú pre vaše grilovacie potreby.
Aké chilli omáčky použiť na grilovanie rôznych jedál?
Kuracie mäso
Secret Aardvark Habanero Hot Sauce
-
- Táto omáčka ponúka strednú štipľavosť a výraznú paradajkovú chuť, ktorá skvele dopĺňa chuť kuracieho mäsa. Môžete ju použiť ako marinádu alebo ju podávať ako dip.
Torchbearer Sweet Onion Habanero
-
- Vďaka sladkej cibuľovej chuti a strednej pálivosti je táto omáčka perfektná pre grilované kuracie špízy alebo krídielka.
Bravčové mäso
Dirty Dick's Hot Pepper Sauce with a Tropical Twist
-
- Táto omáčka kombinuje pálivosť s tropickými chuťami, čo ju robí ideálnou pre bravčové rebierka alebo kotlety.
Dawson's Cedar Smoked Garlic Hot Sauce
-
- S dymovou cesnakovou chuťou je perfektný na marinovanie bravčového bôčika alebo ako glaze na grilované mäso.
Hovädzie mäso
-
- Táto omáčka ponúka extrémnu štipľavosť a komplexnú chuť, ktorá zvýrazní chuť hovädzieho steaku alebo burgerov.
-
- Vďaka svojej ovocnej chuti a strednej pálivosti je skvelá pre hovädzie špízy alebo ako doplnok k hovädziemu tataráku.
Ryby
-
- Mierne štipľavá omáčka s výraznou chuťou jalapeños a octu je výborná na grilované ryby alebo krevety.
-
- Táto omáčka s korenenou chuťou orientálu je perfektná pre grilovaný losos alebo morské plody.
Zelenina
Queen Majesty Red Habanero & Black Coffee Hot Sauce
-
- Kombinácia pálivosti habanero a bohatej chuti čiernej kávy je skvelá na grilované zeleninové špízy alebo pečené zemiaky.
-
- S komplexnou chuťou umami a vyššou pálivosťou je ideálny pre grilované papriky, baklažány alebo cukety.
Fantázii sa medze nekladú. Pálivé omáčky tiež skvele rozprúdia debatu a môžete si pri ich ochutnávaní užiť veľa srandy.