História Huy Fong Foods - najznámejšieho výrobcu Srirachi na svete.

Firma Huy Fong Foods je americká potravinárska spoločnosť špecializujúca sa na výrobu čili omáčky a ďalších produktov. Bola založená v roku 1980 vietnamským podnikateľom Davidom Tranom.
David Tran bol pôvodne majiteľom malej továrne na výrobu čili omáčok vo Vietname. V roku 1978, počas dramatického politického vývoja vo Vietname, sa David Tran rozhodol s rodinou opustiť krajinu. Po niekoľkých mesiacoch strávených na mori pristál v roku 1980 v Los Angeles v Kalifornii.
Po príchode do Spojených štátov si David Tran uvedomil, že mu v Amerike chýba chuť autentickej vietnamskej chilli omáčky, ktorú bol zvyknutý konzumovať. Preto sa rozhodol založiť vlastnú firmu, ktorá by vyrábala čili omáčku pod značkou Huy Fong Foods.
Huy Fong Foods získala svoje meno podľa názvu lode, ktorú David Tran a jeho rodina používali počas úteku z Vietnamu. Prvým produktom, ktorý spoločnosť ponúkala, bola chilli omáčka s názvom "Sriracha", ktorá sa stala ich najslávnejším a najpopulárnejším produktom. Je to svetoznáma omáčka s kohútom.
Spoločnosť Huy Fong Foods rýchlo získala popularitu a uznanie pre svoju vysokú kvalitu a autentickú chuť svojich produktov. Sriracha omáčka s kohútom sa stala obľúbená nielen medzi ázijskými komunitami, ale aj medzi širokou verejnosťou a šéfkuchármi po celom svete.
Dnes je Huy Fong Foods jednou z najznámejších a najúspešnejších firiem v oblasti čili omáčok. Ich produkty sú vyvážané do mnohých krajín a Sriracha omáčka sa stala ikonickou značkou. Spoločnosť si udržuje svoju pôvodnú filozofiu výroby autentických a kvalitných produktov bez použitia umelých konzervantov a prísad.
Už dávno to ale nie je taká rarita, aká bývala. My túto omáčku neponúkame, pretože sa sústredíme na malosériovú výrobu a nechceme predávať priemyselne vyrábané omáčky. Ako mnohol lepšiu alternatívu za Srirachu od Huy Fong ponúkame vymazlenú Srirachu od Sauce Shop z anglie, ktorá je tá najlepšia Sriracha, akú sme kedy ochutnali. Rozhodne stojí za skúšku, na žiadnu inú Srirachu potom už ani nepomyslíte.
Diskusia